ZeClinics rep 1M€ de l’EIC-Pathfinder Challenge per al projecte EdiGenT de desenvolupament de noves technologies aplicades a la teràpia gènica

ZeClinics rebrà 986k€ de finançament i el consorci comptarà amb un total de 3,9M€ per transformar la teràpia gènica i assentar les bases de noves vies terapèutiques per malalties genètiques.

ZeClinics ha rebut recentment un EIC-Pathfinder Challenge del Consell Europeu d’Innovació (EIC). Les subvencions Pathfinder s’enfoquen en prioritats estratègiques específiques amb el desenvolupament primerenc de tecnologia radicalment nova i recerca innovadora d’alt risc/alt guany. EdiGenT és un dels 8 projectes seleccionats sobre 132 propostes elegibles en l’àrea estratègica de “Tecnologies emergents en teràpia cel·lular i gènica”. ZeClinics rebrà 986k€ de finançament i el consorci comptarà amb un total de 3,9M€ per transformar la teràpia gènica i assentar les bases de noves vies terapèutiques per malalties genètiques. El consorci EdiGenT està format per 5 socis internacionals de 3 països europeus (Espanya, Holanda i França), inclosa la pime d’alta tecnologia ZeClinics i quatre centres de recerca i universitats de prestigi (Institut de la Vision/Sorbonne University, Museum National d'Histoire Naturelle/INSERM, Institut Imagine/IGD i Erasmus MC). El consorci reuneix experiència multidisciplinària en tecnologies d’avantguarda i coneixement en diferents camps i disciplines, a través de la combinació d’habilitats altament complementàries. La iniciativa busca abordar els quatre principals reptes als que s’enfronten actualment els enfocaments de teràpia gènica convencionals per a diversos trastorns genètics humans. Aquests desafiaments inclouen el sistema d’administració de la maquinària d’edició de gens, l’eficiència de les modificacions de gens, la seguretat de l’enfocament terapèutic i l’alt cost dels tractaments. El consorci EdiGenT treballarà per superar aquests problemes mitjançant el desenvolupament d’una nova generació d’eines de correcció de gens més eficients basats en el sistema CRISPR/Cas9 i estratègies d’administració no viral per la teràpia gènica. L’eficàcia i la seguretat dels enfocaments innovadors s’avaluaran mitjançant assaigs basats en cèl·lules, peixos zebra i models de ratolins humanitzats. La nova tecnologia s’aplicarà per desenvolupar una teràpia genètica innovadora contra la malaltia de cèl·lules falciformes, el trastorn monogènic més comú que afecta a més de 300.000 recent nascuts cada any. S’estima que el número podria augmentar fins a 400.000 l’any 2050.
Ver medio View full article CataloniaBio & HealthTech